ProVet Struvite

Artikel 9 van 9
€ 28,95 (inclusief btw)

ProVet Struvite is ontwikkeld voor volwassen katten met blaasstenen bestaande uit struviet. Het lost kristallen en stenen in de urineblaas op en het voorkomt recidief van de symptomen. 
De ontwikkeling van kristallen en stenen bestaande uit struviet in de urineblaas is een veel voorkomend verschijnsel bij katten. Struvietkristallen en –stenen kunnen obstructie van de urineleider veroorzaken zodat de kat niet goed kan urineren. Het urineren is pijnlijk en de ophoping van afvalstoffen in het lichaam kan leiden tot coma en de dood. Bij ongeveer 10% van de katten die bij de dierenarts worden gepresenteerd is er sprake van urinewegaandoeningen vanwege struviet. De voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van katten met struviet. De dieettherapie richt zich op verlaging van de urineconcentraties van de componenten van struviet (magnesium, ammonium, fosfaat) en verlaging van de urine pH opdat aanwezig struviet oplost en nieuwe kristallen niet meer worden gevormd.

Op basis van egevens en de ideale samenstelling van ProVet Struvite, bedraagt de verwachte tijd, die nodig is voor volledige oplossing van struviet in de urineblaas, ongeveer 4 weken.

 

© 2019 - 2024 De Dierenwinkel Wemeldinge | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel